Trickträning

Har ju börjat så smått med trickträning tillsammans med Piccolo. Vi håller på med buga just nu. Men hon kan cirkus buga så snart sitter väl buga. Tänkte berätta lite om trickträning.

Cirkusbuga.
I en cirkusbugning står hästen med båda frambenen utsträckta framför sig, och huvudet mellan dom, under magen. För att lära den detta så lockar du ner hästens huvud mellan frambenen med ena handen, och klappar i marken under magen med den andra. Utveckla till att hästen gör cirkusbuga när du klappar i marken, genom att locka huvudet kortare och kortare bitar för varje gång.

Buga.
Både cirkusbuga och denna bugan är underkastande rörelser. Eftersom detta trick kräver att hästen sträcker ut sin rygg är det mycket viktigt att inte kräva för mycket i början. Efter första träningspasset ska man vara nöjd om hästen gjort cirkusbuga med ett upplyft framben, den behöver inte lägga ner det. Du ger helt enkelt kommandot för att cirkusbuga, samtidigt som du håller uppe hästens ena framben. Gör detta några gånger, och be hästen att buga djupare och djupare för varje gång. Men gå inte för fort fram! För vissa hästar tar det upp emot tre år att lära sig att buga, på grund utav att dom haft för kort rygg, varit för stela m.m. Därför är det bra att ha tränat cirkusbuga ett tag först, så att hästens kropp vant sig vid rörelsen.
Många hästar backar med bakbenen när man ber dom buga, för att underlätta rörelsen och att det inte ska sträcka så mycket i ryggen på dom. Skulle hästen inte backa och trots att den är väl stretchad inte vill lägga sig ner på ena knäet, kan man hjälpa den lite. Gör det genom att du innan du ber om buga, sätter fram den motsatta sidans framben en bit.


( bild från google )

Lite om det vi håller på med och hon är en bra bit på vägen och hon tycker det är super kul :D

/ Lovisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0